Brand logo

Samenwerkingen met partnerscholen

Hero image
“Een schitterend voorbeeld van wat mogelijk is wanneer de verwachtingen hoog zijn en studenten worden omringd door excellentie.”

- Peter Romhany, voormalig Head of Music van Morpeth School

Drum Works zet in op langdurige, duurzame samenwerkingen met partnerscholen. Wij gaan meerjarige verbintenissen aan met onze partners en zorgen zo samen voor de grootste (sociale) impact. Uit ervaring is gebleken dat veel leerlingen baat hebben bij deze langdurige betrokkenheid.

In overleg met de school richten wij onze projecten zo in dat ze het beste aansluiten bij het schoolprogramma. Elke school heeft dus een op maat gemaakt Drum Works-programma, al bevat elk programma de volgende elementen:

  • Wekelijkse drumsessies onder schooltijd
  • Binnenschoolse optredens
  • Buitenschoolse optredens en samenwerkingen met andere culturele organisaties
  • Creatieve samenwerkingen met de internationale Drum Works community
  • Gebruik en onderhoud van alle Drum Works drums
  • Projectmanagement vanuit Drum Works
A group of drummers

Elke week zijn er drumsessies voor groepen van ca. 25 leerlingen. Elke bandsessie is gevuld met creatieve en technische processen waarin jongeren beats spelen en componeren, geïnspireerd door de muziek waar zij naar luisteren. Elke sessie kan van een half uur tot een uur kan duren. Afhankelijk van het aantal deelnemers is Drum Works dan in totaal zo'n 4 uur in de school aanwezig.

Bij Drum Works werken we vooral graag met jongeren die onder uitdagende omstandigheden opgroeien, en met jongeren met muzikaal talent maar zonder mogelijkheden om dit talent verder te ontwikkelen. Samen met de school bepalen we welke leerlingen van Drum Works kunnen profiteren.

Klinkt dit als een interessant project voor jouw school? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

“De workshopleiders waren soms een soort reddingsboeien - ze hielden de leerlingen op de been en stuurden ze niet weg als ze wekenlang niet waren komen opdagen, of als ze gedoe hadden. De workshopleiders bleven ook die leerlingen er steeds weer bij betrekken, en dat heeft een grote impact op ze”

- Docent Muziek.

Brand logo

Stichting / KVK / Info

Stichting Drum Works Nederland

Russischestraat 18 B01

3028 BE Rotterdam

KvK nummer: 84387122

RSIN nummer: 863192026

BTW nummer: NL863192026B01

© 2022 Drum Works NL | All Rights Reserved | Site designed & built by Curious Ways