Brand logo

Team

Hero image

Ella Virr

Ella Virr is violiste en creatief workshopleider en komt uit Londen, Engeland, waar ze viool studeerde aan het Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance. Nadat ze haar bachelor afrondde, studeerde ze verder aan de Guildhall School of Music and Drama waar ze zich specialiseerde in creatieve samenwerkingen met het Guildhall Artist Programme in Leadership.

Als violiste speelde Ella over de hele wereld in orkesten en ensembles en werkte zij in studio's voor opnamesessies van albums en filmmuziek. Als workshopleider werkte zij onder andere voor organisaties als Drum Works (UK), the BBC Symphony Orchestra, the Royal Philharmonic Orchestra, the New York Philharmonic Orchestra (VYC Programme) en the Barbican Centre and the Guildhall School of Music & Drama.

In 2020 kwam Ella naar Nederland met als doel Drum Works NL op te zetten. Daarnaast leidt ze nu workshops en projecten voor organisaties als TivoliVredenburg, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Ella Virr

Chiel Busscher

Chiel Busscher is een componist, muziekproducer en cross-arts collaborator. Na het afstuderen aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij Compositie, Muziek- en Studioproducties volgde, verhuisde hij in 2011 naar London. Hier voltooide hij het Guildhall Artist Programme in Leadership aan de Guildhall School of Music and Drama met hulp van het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Andrea Elkenbracht fonds.

Eenmaal afgestudeerd in Londen is hij aan het werk geslagen als creatief workshopleider voor onder andere Drum Works (UK), Soundcastle, Groundswell Arts en Barbican Creative Learning Department. Daarnaast gaf hij les aan de Guildhall School of Music en Drama als Professor of Composition and Electronic Music Production aan de PACE opleiding, en als Workshop Skills Professor aan de bachelor muziek.

In 2020 is Chiel terug verhuisd naar Nederland, waar hij nu verschillende projecten leidt en aan het opzetten is voor onder andere TivoliVredenburg, SKVR, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Chiel Busscher
Brand logo

Stichting / KVK / Info

Stichting Drum Works Nederland

Russischestraat 18 B01

3028 BE Rotterdam

KvK nummer: 84387122

RSIN nummer: 863192026

BTW nummer: NL863192026B01

© 2022 Drum Works NL | All Rights Reserved | Site designed & built by Curious Ways